Ole Christian Veiby gjennomførte sitt beste rally på norsk jord da han vant årets siste NM-runde og sikret seg sølv i norgesmesterskapet.

 

– Jeg synes dette var solid fra start til mål. Bortimot en perfekt dag, sier en fornøyd 21-åring.

I sin Skoda Fabia R5, med Stig Rune Skjærmoen i høyrestolen, var han tung på høyrefoten allerede fra første meter – og var klart raskest i NM. Han viste også på Engseth-hoppet at han ga alt. Med et hopp på 47 meter var han lengst av samtlige.

Mads Østberg ble riktignok totalvinner av Rally Hedemarken i en WRC-bil. I og med at det ikke er noen NM-klasse for denne bilen, var ikke Østberg med i kampen om NM-poeng.

 

Veiby/Skjærmoen. Foto: Preben Berg

 

– Jeg sa før løpet at planen var å gi full gass, og det gjorde jeg. Vi slo Eyvind Brynhildsen på første fartsetappe, og fortsatte å stjele sekunder stort sett gjennom hele løpet. Vi holdt et bra tempo helt inn. Det er utrolig deilig å dra i land seieren i siste NM-runde. Jeg tror dette er det beste løpet jeg har gjennomført på norsk jord, forteller Ole, som til slutt slo Brynhildsen med nesten 20 sekunder. Brynhildsen sikret seg imidlertid NM-gullet. Ole har deltatt i fem av seks NM-runder i år, og har vært raskere enn Brynhildsen i tre av dem. Ole gratulerer konkurrenten og skryter av tempoet til norgesmesteren.

 

– Det har vært utrolig moro og god trening for oss å kjøre NM-rundene. For å vinne her hjemme, må vi kjøre like fort som i VM. Nettopp derfor har dette vært så verdifullt for oss. Eyvind er en dyktig sjåfør, som jeg mener holder et bra VM-tempo. Det viste han ikke minst da han kjørte fra oss på Konsmo, sier Ole, som nå retter blikket mot VM-runden i Spania om to uker.

 

– Selv om sesongen på ingen måte er over for min del ennå, så vil jeg si at vi har tatt store steg i år. Det ble et aldri så lite gjennombrudd med pallplass i VM-runden i Sverige februar og vi har fulgt opp utover i sesongen. Seieren i VM-runden i Polen er så langt et høydepunkt, sier Ole, som ligger godt an til å vinne det asiatiske rallymesterskapet før siste runde i India i november.

 

– Selv om NM ikke har vært det viktigste for oss i år, så har det som sagt vært veldig moro å kjøre på hjemmebane. Og jeg vil rette en stor takk til gutta som har vært med meg i NM. Dette er de gode, gamle gutta som har vært med meg siden jeg begynte med motorsport, og de har sørget for at bilen har funger perfekt, sier Ole. 

 

For fullstendig resultatliste: http://rallyhedemarken.no/?page_id=327

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt