Torstein Eriksen og svenske Fredrik Åhlin måtte se seg slått på målstreken da kun ett tidels sekund frarøvet dem gullet i mesterskapet.

 

Rally Isle of Man kantades från start till mål av arrangörsproblem som en oförklarligt struken sträcka och missar som även tyvärr kom att påverka slutplaceringar i årets mästerskapstabell.

 

”Jag vill inte på något sätt skylla ifrån mig men jag vet att vi tillsammans med mitt team CA1 Sport har en god sportmansanda och kan sova gott med silvermedaljen under kudden” berättar Fredrik.

 

Åhlin/Eriksen. Foto: MSA-BRC

 

Teamchefen Martin Wilkinson respekterar Fredriks beslut och säger, ”Fredrik har vuxit som rallyförare och person, hela teamet är stolta över att få jobbat med både Fredrik och Torstein under årets rallymästerskap. Vi hoppas att Fredrik kan få till en budget för årets sista VM-deltävling,
Wales GB, och få avsluta året på topp dit han hör” avslutar Martin.

 

”Direkt efter målgång så var vi självklart besvikna, och att förlora ett mästerskap med 1 poäng eller 0,1 sekund det svider och vi kan bara konstatera att den gnuttan av tur inte halkade över på vår sida” säger Fredrik.

 

Under rallyts första del så drabbades man tyvärr av ett tekniskt problem där differentialen mer eller mindre sa upp sig och man tappade värdefulla sekunder på sträckorna.

 

En silvermedalj blev till slut valören för Fredrik och Torstein som under årets mästerskap vunnit 3 deltävlingar och en andra plats, och var i totalledning när en sten slog ett hål i kylaren på sista sträckan i Skotska Rallyt, och en punktering på sista sträckan i Ypres rallyt är summeringen som gör guldet till silver.

 

”Vi kan konstatera att vi har haft ett riktigt bra år med många vinster och framförallt en stark utveckling i vårt tempo på asfalten men det ville sig helt enkelt inte” säger Fredrik.

 

”Jag är grymt stolt över våra höga toppar och dom har vi bara kunnat nå tillsammans – ingen nämnd och ingen glömd, så bästa alla, nu kör vi på mot framtiden” avrundar Fredrik med nästa mål i sikte.

 

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt