Den norske co-driveren Torstein Eriksen sammen med svenske Fredrik Åhlin har vunnet tre løp i det britiske rallymesterskapet. Nå venter en spennende finale på den britiske øya Isle of Man.

 

Mästerskapet har körts över hela England, Norra Irland, Skottland, Wales och även en deltävling i Belgien. Fredrik och Torstein har tre totalvinster och en andra plats efter att tvingats bryta i ledning på sista sträckan på grund av sten som slog hål i kylaren i Skottland gör att mästerskapet inte är klart inför Isle of Man.

 

”Det finns en hel del matematiska uträkningar men för oss gäller samma sak som vid årets början, fullt fokus och målet inställt på att vinna BRC 2017” berättar Fredrik.

 

 

Starten sker i Douglas på torsdag eftermiddag med 21 specialsträckor där totalt 26 mil specialsträckor väntar deltagarna, varav 7 nattsträckor. Nytt för i år är att man inte kommer köra om dubbla poäng i finalen utan BRC har valt att dela upp rallyt i två rallyn med fulla mästerskapspoäng i bägge.

 

Fredrik och Torstein har under året arbetat fram ett stabilt tempo men framförallt har teamet visat att man inte bara är snabba på gruset med sin Skoda Fabia utan även är ett starkt kort på asfalten som man visade både i Belgien och nu senast i Ulster Rally där tog man en fin andra plats totalt.

 

”Vi vet alla som håller på med denna fantastiska motorsport att mycket kan hända, men vårt mål är att köra mitt på vägen, fokuserat och beräknat på det som vi kan påverka” säger Fredrik.

Senast en svensk förare vann det Brittiska Rallymästerskapet var 1983 med Stig Blomqvist.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt