Som mange har fått med seg har 2017-sesongen vært mildt sagt turbulent for OS-Motorsport. Sesongen startet med en kjempesmell i Sigdal, en smell som satt større spor enn antatt.

 

I forkant av årets sesong var optimismen stor og vi var klare for fight i ny klasse med ny bil. Dette snudde fort, med en solid avkjøring i første NM-runde i Sigdal. Resultatet var kompresjonsbrudd i ryggen og skrotet bil, forklarer Ole Gunar Skogli.

 

Men restitusjonen gikk raskt og bilen ble bygget opp igjen. Men kjøregleden var borte. Deretter fulgte gjenkjøp av gamle Cosworthen, oppbygging av den og jakten på kjøreglede. Og den kom tilbake for fullt på Aurskog-Høland Rally, hvor OS-Motorsport klatret til topps i klassen. Men så kom sesongens største nedtur.

 

Skogli på Sigdal i vinter.

 

Helt siden smellen i Sigdal har jeg slitt med smerter i ryggen og fikk til slutt tatt en MR-undersøkelse. Den viste nokså store følgeskader etter ryggbruddet. I første omgang tenkte jeg at vi fikk ta en avgjørelse etter Hedmark, men så tok jeg en telefon til ambulansefører og rallymann, Jan Erik Thaulow. Og det var klar tale: Hør på legen din du og ta en pause fra rallykjøringa, forteller Skogli.

 

Dermed ble det en litt annerledes avslutning på 2017-sesongen for OS-Motorsport. Det å måtte avbryte en planlagt sesong på dette grunnlaget, med å få en sånn kontrabeskjed, har fått Skogli til å tenke litt på helsepersonell i rally.

 

- Jeg tok meg ut av bilen helt på egenhånd, selv om jeg merket at noe var alvorlig galt. Det var først da jeg kom i kontakt med ambulansepersonell at jeg forsto at jeg burde høre på dem. Kunnskapen om skadebehandling på stedet er dessverre for liten. Men vi utøverne har en god støttespiller i rallyspeaker'n vår, sier Ole Gunnar og sikter til Jan Erik Thaulow.

 

Og nevnte Thaulow har hatt jevnlig dialog med Skogli etter smellen i Sigdal. Han er ganske klar på at med mer kunnskap blant utøverne, ville kanskje senskader som Ole Gunnar har pådratt seg kunne vært begrenset.

 

- Ja, jeg har snakket en del med Ole Gunnar om viktigheten med å ta kontakt med helsepersonell både på etappene og på base. I tillegg syns jeg det er på høy tid at NBF innfører førstehjelpskurs for lisensierte utøvere. Dette kurset er allerede laget og det bevisstgjør førere og kartlesere på skader og skademekanikk. Ole Gunnar kom seg ut fra fartsetappen på egenhånd, noe han ikke burde ha gjort. Jeg er ganske sikker på at hadde han vært i en lignende smell i en privatbil langs veien, ja da hadde han sittet i bilen til han fikk adekvat hjelp, forklarer Jan Erik Thaulow.

 

Ole Gunnar bekrefter ønsket og behovet om mer kunnskap rundt skadebehandling ute på fartsetappene. Og ber NBF tenke seg godt om og vurdere en innførsel av et slikt kurs. Nå er allerede skaden skjedd i dette tilfellet og hvordan fremtiden blir for OS-Motorsport er enda usikker.

 

Sånn jeg ser det nå, er jeg usikker på om jeg går for ei tidlig sluttpakke (pensjon red anm) eller om jeg permiterer meg fra rallykjøring i et par år. Men uansett er rally en stor lidenskap og jeg kommer til å følge med, være seg som tilskuer eller funksjonær. Og bilen? Den blir enten solgt eller plukket i molekyler. Det går ikke å ha den stående løpsklar, det er helt klart, avslutter Ole Gunnar Skogli med et lurt smil.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt