Andreas Mikkelsen har imponert med solid kjøring i sitt tredje løp for Citroën. 28-åringen ligger på andreplass etter første dagen av Rally Tyskland.

 

– Vi har presset hardt og har også måttet ta noen sjanser for å henge med i toppen. Det er en ulempe å starte litt bak i feltet slik vi har gjort, og vi er blitt et offer for grus og gjørme som blir dradd opp på veien. Men vi har gjort det vi kan for å tape minst mulig tid på grunn av forholdene, og er veldig fornøyd med hvordan vi har taklet situasjonen. Planen for dagen var å ikke havne for langt etter teten, sier han.

Nordmannen uttalte før VM-runden i Tyskland at målet var å kjempe i toppen. Og fra første meter viste Norges fremste rallyfører at han mente alvor. Sammen med kartleser Anders Jæger har han virkelig gjort jobben sin.

 

 

– Jeg føler vi har prestert veldig bra, samtidig som vi også har truffet bra med dekkvalgene. Det er første gangen vi kjører et asfaltløp med Citroën, og jeg må virkelig si at jeg liker bilen på dette underlaget. Den er helt fantastisk, sier han.

Citroën-føreren ledet løpet etter de fem første fartsetappene, men etter service kom det regn og førerne tidlig i feltet hadde en fordel av det. Etter fredagens etapper er det estlenderen Ott Tanak som leder med kun 5,7 sekunder på Andreas Mikkelsen, som på sin side har 22,5 sekunder ned til Thierry Neuville på tredjeplass.

 

– Jeg er veldig fornøyd med å være på andreplass etter dagen i dag, hvor vi har hatt et utfordrende startnummer. I morgen har jeg samme startposisjon som de andre i teten, så det skal bli spennende, sier han.

I fjor ledet Andreas Mikkelsen etter første dag av Rally Tyskland, men måtte til slutt ta til takke med fjerdeplass etter å ha gjort en feil på en av lørdagens etapper. Nå satser han alt på at morgendagen skal bli feilfri.

 

– Jeg trives veldig godt på disse veiene, og gleder meg til fortsettelsen. Vi har funnet en fin rytme, så nå gjelder det å fortsette der. I morgen er det meldt tørre forhold, og bilen er helt rå på tørr asfalt. Jeg satser på å hente inn igjen Tanak i løpet av morgendagen, sier han.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt