Mads Østberg og kartleser Patrik Barth i Ford Fiesta R5 kjører ERC (European Rally Championship) Rally Rzeszow på asfalt i Polen denne helgen.  Løpet er forberedelse til WRC Rally Germany, som går på samme underlag om 2 uker.

 

I tillegg er det første løp med Patrik Barth som kartleser, noe som inngår i Mads’ evaluering av permanent kartleser for resten av sesongen og framover.
Løpet startet meget bra for Mads og Patrik, som opparbeidet seg en god ledelse på hele 15,8 sekunder etter de 2 første etappene.

 

 

Deretter utviklet det seg på samme måte som så mange andre løp har gjort for Mads denne sesongen. På SS3 oppsto en lekkasje i bremsesystemet, som førte til at bakbremsene var borte og pedalen forsvant til bunns ved alle harde oppbremsinger. De beholdt allikevel en ledelse på nesten 9 sekunder etter SS3.  Så gikk det fra vondt til verre. I en fullfartsving med hastighet opp mot 190 km. ca. 6 km inn på etappen forsvant powerstyringen uten forvarsel.


«Det er en av de verste følelsene jeg har hatt som rallyfører,» sier Mads i en kommentar. «Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte å holde bilen på veien, men heldigvis gjorde jeg det. Det ble 18 km. uten powerstyring, og det er ekstremt tungt og krevende i en rallybil og spesielt på asfalt. Vi tapte masse, og kom til mål over 40 sekunder etter bestetid, og falt dermed fra 1. til 6. plass. Vi fikk resatt bilen og kunne fullføre SS5 med samme styring, men skal skifte den på service nå i kveld. Så i morgen skal vi starte med 100% bra bil igjen, og satser på at det holder ut dagen og løpet.»

 

Det skiller nå 38 sekunder opp til lederen. «Vi tar en og en etappe, og skal kjøre så fort vi kan på hver av dem. Så får vi se hvor det ender,» sier Mads. «Klarer vi å opprettholde samme differensen til konkurrentene som vi hadde på dagens 2 første etapper, så skal vi avansere mange plasser. Men da tåler vi verken feil eller tekniske problemer,» avslutter han.       

 

Løpet avsluttes med 6 etapper på til sammen 114 km. i morgen

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt