En sidelengs visitt ned i en grøftekant på ss16 spolerte sjansene for videre avansement for Mads Østberg og Torstein Eriksen i Rally Finland.

 

Avkjøringen var ikke dramatisk, men de traff en stein som skadet hjuloppheng og bremser på venstre siden bak. Totalt førte dette til et tidstap på nær tre minutter, som gjør at duoen nå er nede på 10.plass før den siste dagen i løpet.

 

 

 

-Det var en ordentlig smell og vi ble kastet av veien, men klarte å ta oss ut av grøfta og opp på veien igjen. Vi måtte imidlertid stoppe og sjekke skadene og skifte et hjul, noe som kostet et par minutter. Vi kunne dermed fortsette, men måtte kjøre resten av etappen nærmest uten bremser. Ikke bare medførte det mer tap av tid, men det var også en skremmende opplevelse på en så rask etappe, sier Mads Østberg.

Mads følte tidlig på lørdag at balansen i bilen ikke var den samme som dagen før. Han klarte rett og slett ikke å få den samme gode følelsen som han hadde hatt på fredag da han noterte tider helt i toppen på flere fartsetapper.

 

- I går kunne jeg leke med bilen, i dag måtte jeg kjempe med den. Jeg hadde håpet vi kunne utfordre og avansere fra 6.plassen etter gårsdagen, men bilens oppførsel var annerledes og jeg klarte ikke å få den samme flyten i kjøringen. Vi har jobbet hele dagen med å justere oppsett, men først på slutten av dagen har det blitt litt bedre, sier Mads.

Mads kjørte inn til tredje beste tid på dagens nest siste etappe, den 15 kilometer lange Pihlajakoski. Han og Torstein noterte også det lengste hoppet med et 50 meter langt svev ved «Det gule huset» på andre gangs gjennomkjøring av Ouninpohja-etappen.

 

-Det er moro å hoppe langt, men det var ikke det vi kom hit for. Nå skal vi forsøke å finne den gode følelsen til søndagens fire gjenstående etapper, for da kan det være en mulighet å kjempe om poeng på løpets «power stage», sier Mads Østberg.

 

Resultat Rally Finland etter lørdag:

1. Esapekka Lappi (FIN) Toyota Yaris WRC 2.13.02,7 2. Teemu Suninen (FIN) Ford Fiesta WRC +49,1 3. Juho Hänninen (FIN) Toyota Yaris WRC +53,4 4. Elfyn Evans (GB) Ford Fiesta WRC + 54,7 5. Craig Breen (IRL) Citroën C3 WRC +1.16,9 10. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +4.23,6

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt