Inn til service etter syv fartsetapper på fredag så det svært lovende ut for Mads Østberg og Torstein Eriksen. Da lå de på en sterk tredjeplass i Rally Finland.

 

Duoen lå på en sterk 3.plass, bare 13,8 sekunder etter løpets leder. Men på SS9 og SS10 ble det tekniske problemer og et tidstap på 25 sekunder. Dermed ligger Mads og Torstein på 6.plass etter første dag, 45 sekunder etter teten.

 

 

-Utrolig frustrerende, for bilen og kjøringen fungerte veldig bra før service og jeg klarte å holde et høyt tempo. Så begynte det med at bakhjulene låste inn i svinger, sannsynligvis på grunn av et elektronisk problem eller differensial. Er det en ting du ikke ønsker så er det at bakhjulene skal låse i innbremsinger fra høye hastigheter, og spesielt på SS10 ble det mange sekunder tapt. Det blir vanskelig, for ikke å si nærmest umulig, å kjøre inn det vi tapte til teten, men jeg er i angrepsposisjon og målet er stadig en plass på pallen, sier Mads Østberg.

Mads er veldig fornøyd med oppsettet på bilen, som har gjort at han på de fleste fartsetappene har vært beste Ford-fører. Han er også imponert over Torstein Eriksen, som for første gang sitter i en WRC-bil i et VM-rally.

 

-Torstein har virkelig gjort en strålende jobb. Jeg kan fortelle at det er en kjempeutfordring å sette seg inn i en av disse bilene i sesongens raskeste rally, men Torstein har tatt det på strak arm. Tempomessig er jeg også fornøyd, for bortsett fra de to etappene da vi hadde problemer har vi klart å holde et høyt tempo hele veien. Og vi har slett ikke gitt opp. I morgen skal vi satse maksimalt og jeg gleder meg til klassikeren «Ouninpohja», som vi skal kjøre to ganger. Med riktig satsing og litt flaks kan vi stadig være med å kjempe om en plass på pallen, sier Mads Østberg.

 

Resultat Rally Finland etter fredag:

1. Esapekka Lappi (FIN) Toyota Yaris WRC 1.11.34,6 2. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris WRC +4,4  3. Timo Suninen (FIN) Ford Fiesta WRC +19,0 4. Craig Breen (IRL) Citroën C3 WRC +33,0 5. Juho Hänninen (FIN) Toyota Yaris WRC +39,1 6. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +45,0

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt