I bakkeløpet for rallybiler i Årjäng i Sverige fredag  ettermiddag stilte to norske biler. Kristian Svendsen ble nummer tre i 4WD-klassen og Jan Ove Branes ble nummer ni i 2WD-klassen.

 

Storfavoritten Per Gunnar Andersson i en Skoda Fabia WRC vant som han ville, men Kristian Svendsen i sin Mitsubishi Lancer Evo4 satset skikkelig og lå an til en annenplass totalt.

 

Kristian Svendsen

 

Man skulle kjøre tre omganger og Kristian åpnet omgang 1 med nest raskeste tid totalt bak PG. I andre omgang senket Kristian tiden sin og var nok en gang nest raskest totalt.

 

Dessverre satset Kristian litt mye i omgang 3 og tapte noen tideler på litt overivrig kjøring og klarte ikke så senke tiden sin. Det klarte derimot de fleste konkurrente hans og da det var beste omgangstid som var tellende endte han på tredjeplass i 4WD-klassen kun tre tideler bra andreplassen. Det ble da en femteplass totalt.

 

Den andre nordmannen som var med var Jan Ove Branes i sin Volvo 940. Han senket tiden sin i hver eneste omgang , endte på 9.plass i 2WD-klassen og 12.plass totalt.

 

Oscar Solberg var påmeldt i Hennings Mitsubishi Lancer WRC, men da de skulle kjøre bilen på hengeren på morgenen oppdaget de noe feil med bilen og fikk dessverre ikke stilt til start.

Eyvind Brynildsen var også påmeldt i sin Ford Fiesta R5, men kom ikke til start.

 

Totalresultater:

 

1 Andersson Sverige Skoda Fabia WRC 41.5
2 Olsson Sverige Ford Escort MK2 +3.7
3 Persson Sverige Renault Clio R3 +3.8
4 Karlsson Sverige Mitsubishi Lancer Evo9 +3.9
5 Svendsen Norge Mitsubishi Lancer Evo4 +4.0
12 Branes Norge Volvo 940 +6.0
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt