Som vanlig var det sterk norsk representasjon i Rally Edane i Sverige. Kåre Moen, Kenneth Kristiansen og Håkon Kolåsæter sørget for norske klasseseire.

 

Over 100 deltakere startet i Rally Edane på lørdag, blant disse flere norske. Etter seks fartsetapper var det til slutt Kåre Moen som var raskeste norske fører totalt.

Kåre Moen og hans svenske kartleser kjørte inn til klasseseier i B/C-fører 4wd med sin Mitsubishi Lancer Evo4. Totalt endte de på en 18.plass.

 

Mastad/Vestli

 

På en sterk annenplass i sin klasse endte Kim Mastad. Han og kartleser Thea Martine Oppegård Vestli var kun 4.5 sekund fra førsteplassen med sin Volvo 242. Totalt endte de på 21.plass.

 

Kristiansen/Olsen

 

Med sin gruppe-E Volvo 940 ble det en meget solid klasseseier for Kenneth Kristiansen og kartleser Tina Jeanette Olsen. De var over 11 sekunder foran andremann i klassen. Totalt endte de på en 36.plass

 

Klasseseier ble det også for Håkon Kolåsæter. I klassen C førere Gruppe-E med en VW Golf vant han og kartleser Silje Bjørseth klassen med nesten 20 sekunder. Totalt ble det en 47.plass.

 

Bækkevold/Haug

 

Tor Bækkevold var nok en gang til start i  sin Mitsubishi Lancer Evo5. Sammen med kartleser Jeanette Haug fikk de 40 sekunders tidstillegg, men de kjørte allikevel inn til annenplass i klassen B/C-4WD og en 58.plass totalt.

 

En av de norske bilene havnet dessverre på bruttlisten. Tony Caspersen og Kjell Pettersen åpnet med nest beste tid totalt på ss1 med sin Subaru Impreza STi, men gleden var kortvarig da en turboslange røk midt inne på ss2. Det ble da brutt løp istedet for å fighte om totalseier.

 

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt