Torstein Eriksen og Fredrik Åhlin tar turen over til Storbritannia for å kjøre Nicky Grist Stages denne helgen.

 

Rallyt består av 20 specialsträckor fördelat på totalt 18 mil, där lördagssträckorna enbart körs på grus och där arrangören använder sträckor från senaste årets VM-rallyt 2016 – Wales Rally GB.

Sedan väntar kvällsservice där teamen får 2,5 timmar för att bygga om setup inför söndagens resterande specialsträckor som körs på asfalt.

 

Åhlin/Eriksen

 

Den snabba trion, Fredrik med kartläsaren Torstein Eriksen och den nya bilen för året Skoda Fabia har vunnit två deltävlingar och varit i ledningen i de senaste två deltävlingarna.

”En sten kylaren fem kilometer innan mål på sista sträckan under Scottish rally är otur, men nu senast i Ypres rally så var det mer ett förarmisstag – jag gick på gas en tiondel för tidigt och med grus i utgången på asfalten så hamnade vi i ett av alla de djupa dikena som just Ypres rally är känt för” berättar Fredrik.

 

Team CA1 Sport tog beslutet att starta om och man gjorde mer eller mindre en heroisk insats för att både få tag i nya asfaltsstötdämpare samt att teamet skruvade mer eller mindre fram till omstart för dag 2.

”Allt trassel innebar att vi gick från en sjunde plats totalt i rallyt, och med ledning i det brittiska rallymästerskapet, till en 75:e plats totalt och en 13:e plats i mästerskapet, så det var bara att kämpa, sekund för sekund och sträcka för sträcka” berättar Fredrik.

 

Teamet kämpade och belönades till slut med en sjätteplats i Brittiska rallymästerskapet och åtta nya mästerskapspoäng.

”Vi är nöjda, det hade kunnat sluta med noll poäng i mästerskapet, men nu knep vi åtta nya friska poäng” berättar Fredrik ödmjukt och med glimten i ögat.

 

Fredrik Åhlin med sin kartläsare Torstein Eriksen har tillsammans med sitt Team CA1 Sport ett mål i årets Brittiska Rallymästerskap – att vinna titeln.

”Jag och övriga i teamet har förberett oss på bästa sätt och nu kan vi bara köra på och satsa på vinst” summerar Fredrik inför helgens deltävling i det Brittiska Rallymästerskapet.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt