Team Norway-fører Sindre Furuseth med sin svenske kartleser Jim Hjerpe kjørte denne helgen årets første rally utenfor norges grenser. Dette var også det første rallyet med teamets Opel Adam R2 på asfalt.

 

I tillegg til en publikumsetappe startet Rally Bohemia med to etapper som skulle kjøres to ganger lørdag ettermiddag. Regn og varierende værforhold gjorde det vanskelig å velge dekk. Sindre og Jim gikk for det «safeste» valget og startet bra. 

«Vi gikk for regndekk. Det var vått og tørt om hverandre inne på etappene. Det gjorde det veldig krevende, men jeg er fornøyd med starten.» sa Sindre. 

 

 

Når de samme etappene skulle kjøres en gang til, ble det ennå vanskeligere for førerne:

«Det var gjørmete hele veien. Det går helt fint der asfalten er ru, men på fin asfalt blir det veldig glatt.» sa en skuffet Sindre etter å ha tapt tid på dagens siste lange etappe. Sindre og Jim lå alikevel på en 3.plass etter lørdagens etapper

 

Søndag var det klart for seks nye etapper. Med mer forutsigbare forhold kjørte den skandinaviske duoen fort, og styrket sin 3.plass på den første lange etappen. Men på grunn av en ulykke ble det tildelt stipulerte tider, og forspranget var ikke bare spist opp, men Sindre og Jim datt også ned på 4. plass. Det lå an til en kjempefight om den siste pallplassen før de tre siste etappene. 

 

Med sol og tørt vær valgte teamet for første gang i løpet av helgen tørrværsdekk. Det gikk veldig fort, men akkurat ikke fort nok. Før den siste publikumsetappen inne i byen hadde de 3.plassen med 4 sekunder, men tapte til slutt med 2 tideler: 

«Blandede følselser! Vi visste at Kupec er ekstremt rask på den type publikumsetapper, så vi tok i alt det vi hadde selv inne byen. Det holdt akkurat ikke. Vi er alikevel superfornøyde med å være raskeste R2 over de tre siste etappene, de eneste etappene vi kunne kjøre på tørrværsdekkene fra Pirelli. Bilen oppførte seg helt annerledes og jeg følte meg veldig komfortabel til å «pushe».»

 

Asfaltrally i Tsjekkia ga mersmak: 

«Det har vært helt vanvittig lærerikt med så mye forskjellige værforhold på disse veiene som i utgangspunktet er veldig teknisk krevende. Vi kjørte jo en del asfalt i BRC i fjor, men dette er annerledes på sin måte. Det sier litt om hvor viktig erfaring fra forskjellige løp og underlag er.» 

sa Sindre fornøyd etter at tapet av pallplassen hadde sunket inn. 

 

«Takk til John Haugland for all hjelp i forbindelse med vår tur til Tsjekkia.» 

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt