Andreas Mikkelsen er fornøyd med fremgangen og utviklingen han har hatt med sin Citroën C3 WRC i løpet av Rally Polen.

 

Det er ikke gjort på halvannet løp å få bilen slik jeg ønsker, men jeg synes vi har tatt store steg i riktig retning, sier han.

 

Nordmannen ble hentet inn til Citroën Total Abu Dhabi WRT foran Rally Sardinia etter at teamet hadde opplevd en trøblete start på sesongen. Med sin erfaring skulle de tre siste års bronsemedaljør fra VM bidra til å utvikle teamets Citroën C3 WRC ytterligere. Og 28-åringen er fornøyd de endringene de har gjort så langt.

 

 

– Vi hadde en god test før løpet. Da var forholdene tørre og fine, mens vi i går opplevde regn og gjørme. Det gjorde det hele vanskeligere for oss, i og med at vi ikke hadde erfaring med slike forhold. Men i dag har det vært tørt og fint, og jeg synes dagens etapper har vært en positiv erfaring. Med endringene vi har gjort, har jeg blitt blir mer og mer trygg på bilen. Sammenlignet med bilen jeg hadde på Sardinia, er dette en helt annen bil å kjøre. Den passer min kjørestil langt bedre, og jeg tror også Stéphane (Lefebvre) og Craig (Breen) liker endringene som er gjort. Jeg ser frem til at også Kris (Meeke) skal få testet endringene, og jeg er spent på å høre hva han sier, forteller Andreas Mikkelsen, som sikter til sine teamkamerater i Citroën Total Abu Dhabi WRT.

 

Sammen med kartleser Anders Jæger har de på enkeltetapper vist at det er mulig å slåss i toppen, til tross for at de har vært bil nummer to på veien. I grusløp er det ikke optimalt med et tidlig startnummer.

Selv om Andreas er fornøyd med utviklingen og har tatt store steg i retning mot å få bilen som han ønsker, er det likevel litt igjen før han våger å slå seg helt løs.

 

– Jeg er fortsatt ikke der at jeg tør å pushe slik jeg gjorde da jeg kjørte VW Polo WRC. Jeg er nødt til å vite hvordan bilen oppfører seg i samtlige situasjoner først, og det tar mer enn halvannet løp å komme dit. Men som sagt, det går bedre og bedre, sier Andreas, som ligger på 10. plass før morgendagens fire avsluttende etapper. Thierre Neuville leder Rally Polen 3,1 sekunder foran Ott Tanak, mens Hayden Paddon ligger på tredjeplass – ytterligere 22,4 sekunder bak.

 

I WRC2-klassen er det verdt å merke seg at Ole Christian Veiby er den store overraskelsen, og leder klassen med over ett minutt på Pontus Tidemand. Unggutten fra Kongsvinger er dermed på god vei til å vinne sin første VM-runde i WRC2.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt