Mads Østberg og kartleser Ola Fløene i Ford Fiesta WRC avanserte til 8.plass i VM-runden i Polen i løpet av lørdagen, den lengste dagen i rallyet med i alt 150 km fartsetapper.

 

Også denne dagen har vært vanskelig for det norske privatteamet, men med klare forbedringer i løpet av dagen.

 

 

 

-Vi lærer hele tiden og jeg er veldig overrasket over hvor sensitiv denne bilen er på justeringer av oppsett. Jeg må innrømme at det oppsettet vi kom fram til under testen før løpet var mindre egnet enn vi trodde det skulle være. I går justerte vi frontdifferensialen, og det kurerte en del av problemene med understyring. Men i tillegg har dempingen vært for myk, og dette har vi klart å finne ut av i dag, sier Mads Østberg.

Mads understreker imidlertid at hans målsetting om å gjennomføre et helt rally uten tekniske problemer så langt har fungert i henhold til planen. Det blir imidlertid vanskelig å avansere ytterligere på resultatlisten i løpet av den korte søndagen.

 

-Vi befinner oss litt i et vakum med lite å hente ved å satse maksimalt hardt på de gjenstående etappene, men vil jobbe med å forbedre bilens oppsett ytterligere. Jeg skulle bare ønske at jeg hadde startet dette løpet med bilen som den fungerer nå, for da kunne vi faktisk vært reelt konkurransekraftige i kampen om en god plassering, sier Mads Østberg.

 

Rally Polen avsluttes i morgen med fire fartsetapper på til sammen 60 km, med SS23 Paprotki som løpets «power stage». Målgang er i Mikolajki kl. 13.40.

 

Resultat Rally Polen, fredag: 

1. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 2.10.26,3 2. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC +3,1  3. Hayden Paddon (NZ) Hyundai I20 +25,5 4. Sebastien Ogier (F) Ford Fiesta WRC +1.32,0 5. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 +1.43,8 8. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC 2.45,8

 

Kilde: Pressemeldinh

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt