Det ble en vanskelig første dag på regnvåte og glatte veier i Polen for Mads Østberg og kartleser Ola Fløene i Ford Fiesta WRC, men forandringer på bilens oppsett under service midtveis på dagen ga en klar forbedring.

 

Mads og Ola avsluttet dagen på  10.plass med mulighet for å avansere i løpet av de neste to dagene.

 

-Det ble uhyre vanskelig på den første runden med fire fartsetapper da bilen ikke ville styre inn i svingene. Vi gjorde forandringer på frontdifferensialen under service, og det ga en klar forbedring andre gang vi kjørte etappene. Vi ble kvitt en del av understyringen og bilen ble lettere å kontrollere. Først og fremst dreier dette seg om at dette var første gang at jeg har kjørt bilen på våt og glatt vei. Vi har hatt begrenset med testing og all kjøringen har vært på tørre veier med bra grep, sier Mads Østberg.

 

 

 

Startposisjonen denne første dagen har heller ikke vært en fordel med ekstremt glatt gjørme og dype spor. Det bør bli bedre i morgen, da han og Ola starter som nr. 4 på veien.

 

-Det blir annerledes i morgen, både litt med hensyn til karakteren på veiene og det at jeg starter tidligere. For det første tror jeg ikke at forholdene blir så horribelt vanskelige som de har vært i dag, men det har regnet i hele området og det blir glatte veier også i morgen. Da blir det helt klart en fordel å starte tidlig og ikke få så mye gjørme. Samtidig jobber vi videre med oppsett på bilen. Vi tok et riktig steg under service i dag og vil prøve å få en ytterligere forbedring til i morgen, sier Mads Østberg.

 

Lørdagen er den lengste under Rally Polen med ni fartsetapper på til sammen 150 km i området nord for Mikolajki, nær grensen til den russiske enklaven Kaliningrad.

 

 

Resultat Rally Polen, fredag: 

1. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 56.21,2 2. Ott Tanak (EST) +1,3  3. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris +6,6  4. Sebastien Ogier (F) Ford Fiesta WRC +35,1 5. Henry Paddon (NZ) Hyundai I20 +39,6  10. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC 1.42,7

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt