Fredrik Åhlin og Torstein Eriksen åpnet sterkt på den innledende kvalifiseringsetappen i Ypres Rally. De hadde femte beste tid totalt og var raskeste bil i det britiske mesterskapet. 

 

Fredrik och Torstein inledde rallyt bra och var tidigt med i toppen i sin Skoda Fabia. Efter att rallyts totalledare Thierry Neuville åkt av vägen på SS7 efter att ha tappat greppet i en kurva med oväntat grus så låg Fredrik på en 7:e plats totalt inför dagens sista sträcka.

”Vi var mer än nöjda men även vi fick smaka på samma öde som Neuville, och här finns inga avåkningszoner utan dikena är djupa. Det gick absolut inte fort men självklart var farten för hög när vi kom ut på gruset och kanade ner i diket och slog sönder ett styrstag och stötdämparen” berättar en besviken Fredrik.

 

 

CA1 Sport gjorde ett fantastiskt arbete under natten och man kunde låna in stötdämpare från ett annat team vilket möjliggjorde en omstart till rallyts andra etapp.

”Vi visste att detta skulle bli en chansning då vi genom de 10 minuternas tillägg rasade ner till en 74:e plats totalt och till en 13:e plats i vår klass. Första sträckorna körde vi utan styrservo och vinglade mest över hela vägen, men återigen gjorde teamet en kanoninsats på bilen och sedan började jakten” säger Fredrik.

 

Fredrik och Torstein hittade tillbaka till sin snabba rytm ute på de svårkörda, snabba, och på sina ställen hala avsnitt. Plockade sekunder och placeringar och inför de tre avslutande sträckorna av rallyts totalt 26 mil låg duon på en åttonde plats i klassen.

”Vi satsade på att köra upp oss till en 6:e plats, och hade faktiskt 5:e platsen när vi startade på sista sträckan” berättar Fredrik.

 

Här ville ödet annat igen och en punktering gjorde att man förlorade nästan 1,5 minut, men lyckades ändå köra hem en sjätteplats i mästerskapet och plocka viktiga poäng.

”Vi kan inte annat än att vara nöjda, 26 mil i expressfart med ett missöde som kunnat kostat oss en nollpoängare. Nu ligger vi ändå tvåa totalt i BRC och nu blickar vi framåt & uppåt samt tar med oss att vi hänger med bra på asfalten” avslutar Fredrik.

 

Nästa deltävling är Nicky Grist Stages om två veckor, då körs en dag på grus och andra etappen väntar asfalt igjen.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt