For første gang på 59 år kjøres en runde i det britiske rallymesterskapet utenfor landegrensene. Torstein Eriksen og svenske Fredrik Åhlin stiller til start i Belgia.

 

Närmare 160 ekipage väntas till start i årets Ypres Rally som bjuder på snabba och utmanande 26 mil med 100% asfaltsträckor. Starten går på fredag kväll och målgång först sent på lördag kväll.

 

Senaste som en icke belgisk förare vann var 2012 och då av en finsk rallyförare. ”Vårt gemensamma mål är absolut inte en totalseger i det starka startfältet, men målet är självklart att plocka viktiga poäng för mästerskapet” berättar Fredrik. 

 

 

Fredrik och hans kartläsare Torsten Eriksen har tillsammans med teamet CA1Sport vunnit de första två deltävlingarna, men senast i Scottish Rally, med en säker andra plats totalt satte en sten i kylaren stopp för duons framfart på sista specialsträckan, med bara 5 km till mål.

 

”Klart att det var tungt, vi märkte inte ens av när stenen slog hål i kylaren. Genom åren har man helt enkelt fått lära sig att ibland så är det så i rally” berättar Fredrik, som trots detta fortfarande är i mästerskapsledning i det Brittiska Rallymästerskapet BRC.

 

Fredrik körde Ypres Rally 2011, då med en Ford Fiesta R2 för att samla asfaltserfarenhet, ett underlag som Fredrik har mindre erfarenhet av än sina konkurrenter.

 

”Jag ser det inte som nackdel – det är vår utmaning att utvecklas” summerar Fredrik som firar midsommar med att köra rally.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt