Sindre Furuseth fra Asker og Bærum Motorsport med Jim Hjerpe fra Borlänge i Sverige i kartleserstolen deltok i et NM-rally for første gang siden 2015.

 

Duoen kjørte fortere og fortere for hver etappe i Aurskog-Høland Rally og vant til slutt komfortabelt.

 

Sindre og Jim leverte altså et nesten feilfritt rally, men hvis man skal sette på fingeren på noe, slet de litt på de første etappene: «Jeg ble dessverre ikke helt venner med bilen på partier hvor det gikk veldig sakte. Veien var hard og glatt, og jeg klarte ikke unngå å gjøre små førerfeil.» sa Sindre.

 

Furuseth/Hjerpe. Foto: Morten Larsen

 

Etter den eneste servicepausen i dette rallyet skulle førerne over på litt lengre og krevende etapper. Det falt i god smak hos Sindre og Jim: «Endelig fikk vi tilbake en godfølelse på grus vi ikke har hatt siden BRC i fjor. Om det var på grunn av endringene på bilen på service, at underlaget var litt annerledes eller at vi ble varmere i trøya vet jeg ikke, men vi hadde en godfølelse i bilen og følte oss komfortable til å pushe.» sa Sindre.

 

Etter den siste korte publikumsetappen på asfalt kjørte altså Sindre og Jim inn til seier i NM-klassen for 2WD med en margin på 26 sekunder.
«Selvfølgelig utrolig deilig å vinne, men det var også viktig at vi lærte en del om bilen og at vi til slutt følte oss komfortable nok til å eksperimentere i kjøringen også.»

 

Nå gjør teamet seg klare til Rally Bohemia om i underkant av 2 uker. Da skal deres Opel Adam R2 testes på tsjekkisk asfalt.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt