Det ble «stang ut» for Mads Østberg og kartleser Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) under lørdagens kjøring i den italienske VM-runden på Sardinia.

 

Nok en gang hadde de uflaks med en stein i veibanen som punkterte et dekk og sørget for et tidstap på to og et halvt minutt på SS12. Duoen startet dagen på en sterk 5.plass med reelle muligheter til å kjempe om seier eller en plass på pallen, men befinner seg nå isteden på 7.plass og liten mulighet til å forbedre plasseringen.

 

-Dette er et så røft rally at du faktisk trenger litt flaks for å få et godt resultat. Du kan rett og slett ikke kjøre rundt alle steinene, men må ta noen sjanser. Vi hadde ikke flaksen med oss denne gangen og fikk en punktering, og dermed var vi også ute av tetkampen, sier Mads.

På service etter SS12 gjorde teamet flere forandringer på bilen, men det viktigste var frontdifferensialen som på dagens første gjennomkjøring av de tre fartsetappene gjorde bilen vanskelig å kjøre.

 

 

-Det var egentlig litt av det samme som vi opplevde i Sverige, men etter service var bilen som forvandlet. Jeg fikk tilbake følelsen at det var jeg som kontrollerte bilen og ikke omvendt, og da fikk jeg også tilbake flyten i kjøringen. Dessverre fikk vi et problem med hjulopphenget foran på dagens siste etappe (SS15) som nesten sendte oss av veien i 200 km/t. Da var det bare å roe ned og kjøre til mål, forteller Mads.

Mads og Ola ligger på 7.plass før den siste dagen av VM-runden i Italia, men de befinner seg i et «vakum» med små muligheter til å forbedre plasseringen.

 

-Vi må bare kjøre søndagens fire relativt korte etapper med målsettingen om å fullføre løpet med en grei plassering og kanskje sette noen gode etappetider og kjempe om poeng på SS19 som er løpets siste etappe og såkalt «power stage», sier Mads.

 

Resultat Rally Italia Sardegna etter lørdagens etapper (SS15):

1. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC 2.56.37,3 2. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris +24,3 3. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 +1.02,3 4. Esapekka Lappi (FIN) Toyota Yaris + 2.10,8 5. Juho Hänninen (FIN) Toyota Yaris 2.42,1 6. Seb. Ogier (F) Ford Fiesta WRC +3.26,1 7. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +3.56,0

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt