Andreas Mikkelsen har hatt en utfordrende dag i sitt første løp for Citroën Total Abu Dhabi  WRT. – Vi lærer for hver etappe og får verdifulle mil i kroppen, sier han.

 

Nordmannen ligger på niendeplass etter at ni av 19 fartsetapper er kjørt i Rally Italia Sardinia.

 

– Det har vært en tøff dag med ny bil, men samtidig veldig lærerikt. Jeg vet hvordan vi skal fortsette utviklingen og ta nye steg. Så vi skal jobbe videre for å få opp tempoet. I dag ble det dessverre for mange feil, spesielt i hårnåler. Der har jeg ikke helt knekt koden ennå, forteller Andreas, som er beste Citroën-fører etter at teamkameratene Craig Breen og Kris Meeke begge måtte bryte, etter henholdsvis tekniske problemer og en rulling.

 

Mikkelsen/Jæger

 

VM-runden på Sardinia er som alltid en tøff utfordring for både førere og biler. Andreas og hans kartleser Anders Jæger har vært opptatt av å bli komfortable med bilen og ikke ta noen sjanser. I og med at dette er det første løpet de kjører med en Citroën C3 WRC, er det viktig å ta seg til mål for å få mest mulig erfaring med bilen.

 

– Jeg sliter med å få den rette følelsen i de smale partiene. Men det blir bedre og bedre. Jeg har måtet endre kjørestilen min ganske mye for å tilpasse meg bilens egenskaper best mulig. Dette er en ganske annerledes bil å kjøre enn VW Poloen jeg kjørte i fjor,  forklarer han.

 

Hayden Paddon fra New Zealand leder, mens Thierry Neuville og Ott Tanak følger hakk i hjel på plassene bak. Andreas ligger i underkant av to minutter bak Paddon.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt