Fredrik Åhlin og Torstein Eriksen kjørte det tredje løpet i det britiske rallymesterskapet uten å satse alt. Målet var som vanlig å sikte mot en pallplassering for å forvalte mesterskapsledningen som duoen har skaffet seg etter to strake seire.

 

”Jag har sedan länge slutat använda ordet otur i min vokabulär när det gäller min rallykörning men efter att tvingats stoppa 6 km innan mål på sista sträckan med en sprucken kylare så vet jag inte vilket ord jag skall använda mig av” berättar Fredrik som fortsatt leder Brittiska Rallymästerskapet trots detta missöde.

 

Fredrik och Torstein inledde dom första två mörkersträckorna med ett bra och säkert tempo och låg på en fin andra plats totalt, ”regnet formligen öste ner och vi tog inga risker och hade bara 10 sekunder upp till ledaren” säger Fredrik.

 

Åhlin/Eriksen

 

 

Redan på den andra etappens första sträcka förlorade rallyt ledare ett hjul och Fredrik och Torstein tog över ledartröjan som dom under hela dagen med mycket körglädje men med största fokus att prioritera sin ledning i det Brittiska Rallymästerskapet valde. Teamkamraten David Bogie som även han kör en Skoda Fabia var hemma på ”mammas gata” och det var mellan dessa två herrar som även sträcksegrarna hela tiden fördelades.

 

På rallyt sista sträcka skiljde ynka 0,1 sekunder till Bogies fördel, ”Vi pushade inte för vinst – vi körde för mästerskapet med minuten ner till tredje plats. När jag helt plötsligt ser att motortempen stiger och varnar för hög temp. Det kunde bara inte vara sant men tyvärr fanns det inget annat val än att parkera, rallyt var över” summerar en mycket både ledsen och besviken Fredrik.

 

Kartläsaren Torstein berättar, ”Jag är mycket imponerad över hur Fredrik kört under hela helgen och hur han förvaltar situationen. Vi märkte inte ens stenen som så olyckligt träffade kylaren, detta var vi verkligen inte värda efter det vi levererat under hela rallyt men nu är det bara blicka framåt och uppåt” summerar Torstein.

 

Fredrik och Torstein leder fortfarande det Brittiska Rallymästerskapet och dom kommer fira midsommarafton i Belgien där den fjärde deltävlingen körs den 23–24 juni.
”Vi ser verkligen fram emot att få fira ett bra resultat i årets första asfaltsrally” summerar Fredrik.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt