Mads Østberg og kartleser Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) avanserte til 8.plass sammenlagt i Rally Portugal lørdag, en dag som ble brukt til å teste oppsett på bilen og dekkvalg.

 

Etter fredagens to punkteringer og stort tidstap har Mads valgt å kjøre uten vesentlig risiko for å nyttiggjøre seg muligheten til å få verdifulle kilometer med testing.

 

-Vi ble liggende i et vakum, men har avansert på totallisten i henhold til planen. Vi har kunnet bruke dagen til å teste forskjellige typer oppsett både når det gjelder hjuloppheng og dekkvalg for disse forholdene. Alle kilometer jeg kan få er verdifulle, fordi jeg stadig ligger etter noen av konkurrentene når det gjelder erfaring med de nye bilene. Erfaringen fra dette rallyet tar jeg med meg til Sardinia i neste VM-runde, forteller Mads.

 

Østberg/Fløene

 

 

Det vil likevel bli en interessant dag i morgen der Mads og Ola har som målsetting holde seg foran Jari Matti Latvala (Toyota) i sammendraget.

 

-Det er ikke mer enn tre fartsetapper og drøyt 30 km å kjøre i morgen, men det kan stadig skje mye. Utfordringen blir å holde seg foran Jari Matti, som ikke er langt bak oss, men vi skal gjøre det vi kan, lover Mads Østberg.

 

Resultater Rally Portugal, lørdag: 1. Sebastien Ogier (F), Ford Fiesta WRC 3.15.24,6 2. Thierry Neuville (B), Hyundai I20 +16,8 3. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 +51.3 4. Ott Tanak (EST), Ford Fiesta WRC +1.29,6  5. Craig Breen (IRL), Citroën DS3 +1.32,4  8. Mads Østberg (N), Ford Fiesta WRC +5.16,6

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt