Andreas Mikkelsen har satt på cruisekontrollen på vei mot seier i WRC2 i Rally Portugal. Ingen er i nærheten av å true nordmannen, og med en ledelse på over tre minutter så har han førsteplassen i sin hule hånd når fire etapper gjenstår.

 

 

På fredagens etapper gjorde 27-åringen og hans kartleser Anders Jæger rent bord og vant samtlige ni fartsetapper. Lørdag har de vært litt mer beskjedne og er mest opptatt av å kontrollere ledelsen. De tar ingen sjanser på de røffe og utfordrende veiene i VM-runden i Portugal.

 

Mikkelsen/Jæger

 

– Alt har gått etter planen. Vi har vært litt forsiktige, for enkelte steder er det lett å gjøre en feil. På noen etapper har vi kanskje vært litt for forsiktige, men med en stor ledelse er det ikke noe stress, sier han.

 

Etter 15 av 19 fartsetapper er det ingen som truer nordmannen i sammendraget. Skoda Motorsport-føreren leder med tre minutter og sju sekunder på svenske Pontus Tidemand, som er teamkamerat i Even Management. Finnen Teemu Suninen følger på tredjeplass, ytterligere snaut 20 sekunder bak. Både svensken og finnen fikk trøbbel på dagens siste etappe og tapte en del tid etter punktering.

 

– Jeg kjører midt i veien og tar ingen sjanser. Alt handler nå om dra seieren i land. Veiene er røffe, og det er fort gjort å få en punktering, forklarer Mikkelsen.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt