Mads Østberg og kartleser Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) åpnet Rally Portugal torsdag kveld med å vinne den første fartsetappen på rallycrossbanen i Lousada.

 

Fredagen ble avsluttet med å vinne løpets niende etappe inne i Braga sentrum, men en punktering på SS5 midtveis på fredag ga et tidstap på tre og et halv minutt. Dermed ligger Mads og Ola på 10.plass i årets sjette VM-runde og for langt bak til å kjempe om en topp-plassering i løpet.

 

-Jeg fikk en punktering på SS4 og klarte å ta meg i mål på etappen uten for stort tap. Så nle det en ny «smygpunktering» på SS5, men med åtte kilometer igjen å kjøre var lufta helt ute av dekket og vi måtte stoppe og skifte hjul. Utrolig skuffende, for jeg følte at vi hadde tempoet inne og kunne være med og kjempe om en plassering i toppen, sier Mads.

 

Østberg/Fløene

 

Mads har likevel skaffet seg to etappeseire av ni etapper som er kjørt, og det på en type fartsetapper der han vanligvis ikke er med helt i teten. På torsdag kveld åpnet han og kartleser Ola Fløene med å vinne SS1 på rallycrossbanen i Lousada, delt med belgieren Thierry Neuville (Hyundai). Fredag kveld ble det en ny etappeseier på SS9 inne i Braga sentrum.

 

-Det er helt pussig, for jeg kan ikke huske sist jeg vant en såkalt publikumsetappe. På SS9 var jeg rett og slett litt forbannet på meg selv. Jeg kjørte rett og slett dårlig på SS8, som var identisk løype inne i Braga, og tenkte at nå skal jeg vise at så dårlig er jeg virkelig ikke. Kanskje det hjelper å bli forbannet, for SS9 ble perfekt. Det var også veldig moro å vinne en fartsetappe på asfalt, forteller Mads.

 

Mads og Ola ligger på 10.plass etter fredagens kjøring, for langt bak til å kjempe om de beste plasseringene, men med gode muligheter til å kjøre seg opp til et sluttresultat som kan gi gode VM-poeng.

 

-Jeg var langt nede etter punkteringen på SS5, men nå er jeg motivert for å vise at jeg kan henge med de beste på de to neste dagene. Dette er dessuten et utrolig krevende og tøft rally og mye kan skje som gjør at vi kanskje kan avansere flere plasser, sier Mads.

Resultater Rally Portugal, fredag:

1. Ott Tanak (EST), Ford Fiesta WRC 1.37.18,5 2. Dani Sordo (SP), Hyundai I20 +4,6 3. Sebastien Ogier (F), Ford Fiesta WRC +5,0 4. Thierry Neuville (B), Hyundai I20 +11,1 5. Craig Breen (IRL), Citroën DS3 +12,9 10. Mads Østberg (N), Ford Fiesta WRC +3.50.0

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt