Frank Tore Larsen kjørte fortere enn noen gang, men fikk ikke belønning da han sammen med kartleser Torstein Eriksen måtte bryte NM-runden i Kristiansand.

 

Årets 4. NM-runde ble kjørt på Sørlandet og bestod av nesten 160 km fartsetapper som skulle kjøres over kun én dag. Dette er like langt som en VM-dag.

 

Duoen fra Steinberg var med fra første meter og satte tredje raskeste tid på de to første etappene, bak Østberg kom som rett fra VM-runden i Argentina og rett bak Veiby som kom fra kjøring på New Zealand. På SS3 fikk Larsen virkelig opp farten på sin Ford Fiesta R5, men med to kilometer igjen til mål røyk bremsene. Ved mål av etappen ble det konkludert med lekkasje foran på venstre side, men det holdt likevel til nest raskest tid på etappen.

 

 

På SS4, SS5 og SS6 handlet alt om å tape minst mulig, med tanke på poeng siden NM-leder Brynildsen dessverre brøyt med tekniske problemer etter SS1. Samtidig fikk Østberg og Veiby punktering på SS5.

 

Før publikumsetappen SS6 lå duoen på en sterk 4. plass totalt etter å ha kjørt to hele etapper uten bremser. Inne på SS6 vred bilen seg mot høyre da Frank Tore forsøkte å bremse før et lite hopp, og bilen landet på en betongkant slik det ble skader på høyre bakhjul. Teamet trengte tre minutter mer enn tillatt for å fikse både dette og bremsene, slik at det ble en tidsstraff på 30 sekunder.

 

Så var det klart for ettermiddagsloopen. Og hvilken sportslig prestasjon det skulle bli. Allerede på den korte SS7 satte Larsen standarden og var 5 sekunder foran Veiby og over 10 sekunder foran Grøndal. Tempoet fortsatte på den 20 km lange SS8 der det ble ny nest beste tid, kun 1 sekund bak VM-fører Østberg!

 

SS9 og SS10 ble fulgt opp med to nye etappetider der kun Østberg var raskere.

 

- I dag føler jeg at alt har skjedd, samtidig som vi har levert en svært sterk prestasjon. Bremseproblemene oppstod da vi virkelig fant flyten og så ødela vi en hel dag med hard jobbing ved å feilberegne det siste hoppet på SS11, 150 meter før mål, forteller Larsen.

 

 

Bilen fikk store skader og begge framhjulene ble slått helt bak mot skjermen. Verken Frank Tore eller Torstein fikk alvorlige skader, men de fikk seg en solid trøkk og er litt eldre enn normalt i kroppen.

 

- Vi kjempet oss igjennom bremseproblemene og på et så langt løp ser man at det å fighte kan gi resultater. Vi lå ann til en 4. plass med viktige NM-poeng til tross for problemene. Jeg håper alle ser hvor stabilt høyt tempo vi hadde, sier kartleser Eriksen.

 

Det er foreløpig usikkert hva som blir neste løp, men teamet håper på å fortest mulig stille til start igjen for å opprettholde det høye tempoet.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt