Det har ikke bare gått på skinner i denne sesongstarten. Det er såpass lenge siden dere har hørt fra meg så her har dere noe å bruke lunsjpausen på. Vi har nemlig slitt med en oljelekkasje det har vært helt umulig å finne ut av, til tross for hundrevis av arbeidstimer.

 

Hurumsprinten 20. april:

 

Kun et kort rally på 15km for å komme igang med Opelen, og bruke det som test før Rally Sørland og Talsi Rally i Latvia.
Kort sagt var tidene alt for dårlig, og jeg slet veldig med rattrust de første kilometerne. Det holdt alikevel til å være raskest i klassen og vinne den, men jeg synes vi ble for langt bak 4WD-bilene i toppen.

 

Jeg ble aldri helt venn med bilen og det var noe som ikke stemte helt, uten at vi klarte å sette fingeren på det.
Etter Hurumsprinten oppdaget vi en oljelekkasje på skliplaten (Beskyttelsesplate under motoren i stål). Det var motorolje, og rant ut i fra clutchhuset.

 

Vi prøvde først å bytte simring, det hjalp ikke. Så prøvde vi å bytte pakning i bånnpanna. Da lakk det vesentlig mindre. Faktisk så lite av vi trodde ikke det lakk i det hele tatt. Derfor dro vi fornøyde ned til Rally Sørland for å kjøre en test torsdag 4. mai, og så endelig debutere i NM med Opelen 6. mai.

 

Hurumsprinten. Foto: Preben Berg

 

Rally Sørland 6. mai:

 

Jim (kartlesern) og jeg skjønte etter første tur på testen at noe var alvorlig galt. Bilen var helt ukjørbar! Nå skal det sies at veiene på Sørlandet er veldig annerledes, spesielt den trange og svingete veien vi kjørte på. Bilen var veldig ustabil og «nervøs» og med bergknauser og store fjell som «stikker ut i veien» på typisk sørlandsk vis, var ikke det spesielt morsomt. Vi gjorde drastiske endringer på oppsettet på bilen etter hvert eneste forsøk på den vanskelige testveien, og Adamen ble stadig bedre og bedre å kjøre. Til slutt var det så bra at jeg følte vi kunne «ta i» eller utfordre litt mer. Det gikk ganske fort mente Jim og vi var klare for et av mine favorittrally.

 

Nei, det var vi ikke. På fredag, mens Jim og jeg var ute og skrev noter på etappene, fikk vi en telefon fra Thomas (sjefsmekanikeren) om at oljelakkasjen ennå ikke var borte. Det var ennå mange timer igjen til løpets start på lørdag, så vi gjorde oss ferdige med noteskrivingingen før vi dro opp på serviceplassen og hjalp mekanikerne med bilen. Vi demonterte hele fronten på bilen og deler av motoren og med litt hjelp av andre motoreksperter på serviceplassen trodde vi at vi fant en feil (Det piplet litt olje ut gjennom pakningen ved overfallet til bærelageret da vi la press på). Vi monterte alt i sammen og prøvekjørte. Det viste seg at det fortsatt lakk. Ganske irriterende når man ikke engang vet hvor oljen kommer i fra (Det er umulig å se når man kjører, fordi alt er montert i sammen). Da var klokka 22, og vi innså at vi ikke kunne stille til start.
Det positive: Veldig positiv test med drastiske endringer på bilen; hevet bilen 15mm i front + 5 klikk slakere på Low-Speed kompresjonsjusteringen. Da ble bilen mer stabil i høyere fart, og lettere å håndtere i lavere fart og fra sving til sving. Mykere Low speed gjør at bilen krenger mer, som gjør den mindre nervøs eller ustabil og lettere å håndtere i svinger.

 

Mye skruing for Furuseth og Co.

 

Vi har lenge vært påmeldt i Talsi Rally førstkommende helg, men har fortsatt ikke funnet ut av denne oljelekkasjen som har vist seg å være helt umulig å finne, så vi har trukket oss derfra. Det har vært jobbing 24/7, motoren har vært ute og inne av bilen 6-7 ganger, og feilen er ennå ikke funnet. Det positive nå er at vi tror vi har funnet en feil. Og det kan dessverre se ut som det er motorblokka. Det er ikke sprekk, men det kan være noen åpne porer det pipler olje ut fra. Vi skal sjekke dette i morgen, så det blir veldig spennende å se.

 

Uansett, fordi vi ikke satser på noe mesterskap, men kun enkeltløp i år, er ikke dette værre enn at vi får kjøre mer til høsten nå som vi gikk glipp av to løp på vårparten. Det er alltid flere løp man kan kjøre :)


Neste nå blir på asfalt og Rally Bohemia i Tsjekkia i juni.

 

Nå har det vært helt ekstremt med jobbing for å få denne rallybilen i orden, men jeg lover at det kommer en oppdatering om hvordan det går med lekkasjen i nærmeste fremtid.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt