Målsetningen før Rally Sørland var å finne tilbake til gleden bak rattet. Tross en problematisk dag, syns Ole Gunnar Skogli det var veldig moro bak rattet på gamlebilen.

 

- Vi begynte litt forsiktig, ettersom vi ikke hadde testet noe før start. Og i tillegg sluttet clutchen og virke på starten på ss1. Dermed ble det litt «stakato» til å begynne med, forteller Skogli.

 

Problemene meldte sin ankomst allerede før start. En feil på styresystemet til turbotrykket resulterte i at OS-Motorsport stilte til start med fullt turbotrykk. Til vanlig kjøres Sierra Cosworthen med moderat trykk, men nå var det altså fullt øs. I tillegg til en differensial som var helt feil satt opp, ble bilen relativt vanskelig å handtere inne på skogen. Men mot slutten av første fartsetappe endret veien karakter og gikk over på asfalt. Dermed kunne Ole Gunnar la Sierra'en «få strekke på beina».

- Bilen var rett og slett forferdelig å kjøre på grusen. Uansett hva jeg prøvde, ville den ikke gå rett frem. Jeg måtte derfor snu om litt på tankegangen og la tider være tider. Det ble mye sladding for publikum! Men når vi kom over på asfalten, fikk jeg endelig feste på bakhjula. Da passerte vi faktisk 197 km/t på de svingete veiene der, ler Ole Gunnar.

 

Foto: Robert Stormyrbakken

 

Kartleser Raymond Braaten har hatt sin del med uheldige hendelser på Rally Sørland, mest kjent er vel da han, sammen med Kim Andre Hjalmarsen, dro av veien og deres Volvo 240 brant opp. Derfor var det et snev av nervøsitet i stemmen til kartleser Braaten, da sjåfør Skogli nærmet seg 200 km/t på svingete skogsbilveier.

- Jeg ble faktisk litt redd. I etterkant har vi sett på inboardfilmen og jeg gir faktisk Ole Gunnar pent beskjed om å ikke dra av veien. Men det gikk bra og vi hadde det veldig moro, flirer Braaten.

 

Med en bil som var mer eller mindre ukjørbar på sørlandske grusveier, ble jakten på teten tidlig avsluttet. I stedet ble løpet tatt som en solid oppladning til neste NM-runde, Aurskog-Høland Rally, som er hjemmebane for Braaten. Men på den sjette fartsprøven, inne på Sørlandets Travpark, meldte uflaksen nok en gang sin ankomst. På et av de fabrikkerte hoppene på travbanen, ble det en litt for hard landing. Dette resulterte i en revnet vannslange og skader på radiatoren. Teamets mekanikere jobbet hardt på serviceplass for å få reparert skadene, men radiatoren var for skadet for å kunne fortsette.

 

- Jeg må være ærlig og innrømme at jeg ikke var veldig happy etter å ha fått løpet ødelagt på grunn av et kunstig hopp. Er vanskelig og bedømme når det ikke er gjort ferdig til besiktningen, slik at du må gjette deg til det når du først er der med løpsbilen. Men når det er sagt så ønsker jeg flere slike eller lignende arrangement velkommen. Men biler må nødvendigvis ikke fly for at publikum skal elske det. det holder med sladding og full gass, avslutter Ole Gunnar Skogli.

 

Nå skal bilen få litt nye deler, før den blir sendt til Per Johansson hos Trollspeed i Sverige. I tillegg håper teamet på en skikkelig test før det braker løs på Bjørkelangen og Aurskog-Høland Rally, 17. juni.

Teamet takker alle samarbeidspartnere for støtten, uten disse ville ikke årets sesong latt seg gjennomføre.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt