Fredrik Åhlin med sin norske kartleser Torstein Eriksen gjentok totalseieren i mesterskapet da Pirelli Rally gikk i helgen. Dette var andre runden i det britiske rallymesterskapet.

 

Arrangören menar att det var en av de tuffaste dueller som kunde tänkas, med starka konkurrenter på startlinjen på de utmanande grussträckorna i Kielder-skogarna.

 

”Vi hade en lyckad test innan start, men väl i spåret som första bil kände jag mig inte bekväm med inställningarna och backade helt enkelt av för att inte ta några risker inledningsvis. Väl på service så kunde CA1 Sports ingenjörer snabbt justera och vi tog ledningen med dryga 20 sekunder till nattvilan” säger Fredrik.

På rallyts andra etapp under söndagens två första sträckor så tappade Fredrik sin betryggande ledning ner till ynka 4 sekunder inför de två sista sträckorna.

 

 

”Jag och Torstein påminde oss själva om att vi inte måste vinna varje sträcka och att det är en pallplats som gäller” berättar Fredrik.

Nu visade Fredrik och Torstein att dom inte lät sig stressas av situationen utan med ett bra arbete både av teamet och i bilen levererade man två topptider på de sista sträckorna som gav teamet ännu en totalseger.

 

”Vi hade spelat vår ”Joker” och det ger 5 bonuspoäng för en totalseger och med vår teamchef Martin Wilkinsons ord ringande i våra öron; -Kör bara som ni gjorde under gårdagen, så tog vi ett omtag och fokuserade på uppgiften” berättar Fredrik.

 

Fredrik och Torstein leder nu det Brittiska Rallymästerskapet med 55 poäng före Osian Pryce som har 33 poäng.

 

Närmast väntar Ulster Rally 19–20 maj, en ny deltävling i årets mästerskap.

 

”Vi klagar inte, vi får inte glömma att förra året var varje deltävling ny för oss, så vi antar utmaningen och fortsätter vår resa målmedvetet” summerar en mycket glad Fredrik.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt