En stein i veikanten i yttersving på SS14 sørget for at drømmen om en pallplass i Rally Argentina forsvant for Mads Østberg og kartleser Ola Fløene.

 

Duoen lå på det tidspunktet på 4.plass, men var stadig med i kampen om å komme på seierspallen, da en litt bred sladd gjorde at de traff en stein som slo av høyre bakhjul på deres Ford Fiesta WRC.

 

-Veldig skuffende for vi var knapt utenfor veien, men vi traff en stein akkurat i grøftekanten. Dermed var det ikke mulig å kjøre videre, men jeg håper å få reparert skadene slik at vi kan kjøre de siste fartsetappene på søndag og kanskje kjempe om noen VM-poeng i sammendraget og ekstrapoengene som skal deles ut på siste fartsetappe, som er løpets «power stage», forklarer en skuffet Mads Østberg.

 

 

Det ble en vanskelig dag i Argentina for Mads Østberg da han mistet bilens «diffuser» allerede tidlig på dagens første. Dette er en aerodynamisk innretning under og bak på bilen som sørger for marktrykk, og uten denne blir bilens veigrep dårligere, spesielt på de raske partiene. Mads tapte noen sekunder på to etapper, men klarte likevel å sette den nest beste etappetiden av samtlige på SS12 og lå stadig på 3.plass da han kom inn til service midtveis på dagen. På den andre etappen etter service ble det imidlertid stopp.

 

-Det er frustrerende og irriterende at vi ikke får være med i kampen om de beste plasseringene, men jeg ser det positive i at vi faktisk har vist at vi har tempoet inne for å kjempe helt i teten i en VM-runde. Vi prøver igjen i morgen og kanskje kan vi berge noen VM-poeng, sier Mads Østberg.

 

Resultat Rally Argentina lørdag:

1. Elfyn Evans (GB), Ford Fiesta 2,53.45,7  2. Thierry Neuville (B), Hyundai I20 + 11,5  3. Ott Tanak (EST), Ford Fiesta +26,8 4. Sebastian Ogier (F), Ford Fiesta +49,9 5. Ott Tanak (EST), Ford Fiesta +1.11.3 5. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris +1.24,6 11. Mads Østberg (N), Ford Fiesta +14,27,7

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt