Ubuntu

- Endelig, stråler Martin Stenshorne. I går falt den siste brikken på plass:
Hokksund-gutten har fått et etterlengtet sete i en Ford Puma og har budsjettet klart for tre VM-runder i den nye VM-kl

- Dette er helt klart et langt steg mot målet: å kjøre for et VM-team en dag. Vi har jobbet hardt for å få dette til. Jeg er lettet over at alt endelig har falt på plass. Budsjettet er klart for tre VM-runder, men håper å få penger til de tre siste også, sier Stenshorne som allerede har testet bilen og vært i møter med Ford i England.

Siden i fjor høst har Martin og John Haugland jobbet knallhardt med å få dette til. Det har vært mye frem og tilbake, derfor var gleden stor da klarsignalet kom.

- Jeg gleder meg noe helt sinnsykt. John har gjort en kjempejobb. Jeg legger ikke skjul på at dette kan være starten på noe enda større. Målet er fortsatt å få et fabrikkssete en dag, sier Martin som hele tiden har hatt som mål å følge i fotsporene til VM-fører Petter Solberg.

Interessen for den nye klassen, Super 1600, har eksplodert. Så langt er rundt 25 biler klare og den første av seks runder kjøres i Catalunya i mars. Der vil Martin Stenshorne være på plass. Ford driver ikke bilene selv, men har overlatt alt ansvar for dette som betegnes som junior-VM til briten, Chris Birkbeck.

- Chris har masse erfaring. Han har vært en av toppkjørerne i England og har jobbet tett med Ford i mange år. Vi er i et eget team, men vil nyte godt av testingen Ford gjør på bilen.

- Denne satsingen er ikke gratis?

- Nei, men jeg har gode samarbeidspartnere med meg fra Norge som har betalt inngangsbilletten. Teamet har alt ansvaret for bilen både på løp og i tester. Det jeg trenger, er å ta med meg hjelmen og kjøredressen og sette meg i bilen, sier Martin som har valgt Clive Jenkins som kartleser.

- Clive og jeg kjørte sammen i RAC i fjor. Det fungerte meget bra, sier Martin som reiser over til England i begynnelsen av mars for å teste den flunkende Ford Pumaen.

- I tillegg skal vi også få en testdag foran løpet i Spania, sier Martin Stenshorne.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt