Etter å ha stått over de to foregående rundene i rally-VM i Mexico og Korsika kjemper nå Mads Østberg og Ola Fløene om pallplass i Rally Argentina.

 

Etter fredagens kjøring på de tøffe grusveiene i området rundt Villa Carlos Paz og Cordoba ligger Mads på en sterk 2.plass i løpet, 55.7 sekunder bak ledende Elfyn Evans fra Wales.

 

-Jeg var spent på hvordan jeg lå an i forhold til konkurrentene før start og er naturlig nok veldig fornøyd med å være med i tetkampen direkte etter en så lang pause. Dette bekrefter også at den jobben vi har gjort med utvikling av bilen siden Sverige har vært vellykket. Jeg føler at vi har funnet et veldig bra oppsett for bilen og min kjørestil, sier 29-åringen fra Våler i Østfold.

Det ble kjørt åtte fartsetapper på til sammen litt over 140 km i løpet av fredagen i Argentina og Mads Østberg har ikke vært utenfor topp seks på noen av etappene med sin Ford Fiesta WRC. Elfyn Evans har tilrevet seg et forsprang, men Mads har vært jevnere og bedre enn de øvrige konkurrentene og ligger 5 sekunder foran Thierry Neuville (Hyundai) på 3.plass.

 

 

-Teamet har jobbet knallhardt for å oppnå dette. Jeg har et lite team, men dyktige folk i alle ledd - og alle drar i samme retning. Jeg har kunnet jobbe med mine egne idèer om hvordan bilens oppsett bør være og fått full support fra ingeniører, mekanikere og teamledelse, sier Mads.

Mads var forsiktig med uttalelsene før løpet i Argentina fordi han ikke ville stille forventningene for høyt etter den lange pausen i vinter.

 

-Etter testen i Portugal i begynnelsen av april hadde jeg en veldig god følelse, men jeg ville ikke legge ambisjonsnivået for høyt rett og slett fordi jeg ikke hadde fått anledning til å måle meg direkte med konkurrentene mine. Nå vet jeg at jeg er i rute og kan fortsette å jobbe for at tempoet skal bli enda bedre, sier han.

Det venter en tøff dag i morgen med seks fartsetapper i fjellene rundt Villa Carlos Paz på til sammen 160 km, blant annet løpets lengste etappe Los Gigantes-Cantera El Condor på 38 km, som skal kjøres to ganger.

 

-Vi kjemper om pallplass og jeg skal fortsette å satse akkurat som jeg har gjort i dag. Dekkvalg og strategi rundt dette blir et viktig moment på fjelletappene, men det har fungert bra i dag og jeg har en god følelse også for lørdagens kjøring, sier Mads Østberg.

Resultat Rally Argentina fredag:

1. Elfyn Evans (GB), Ford Fiesta 1.23.04,1  2. Mads Østberg, Ford Fiesta + 55,7  3. Thierry Neuville (B), Hyundai I20 + 1.00.7 4. Sebastian Ogier (F), Ford Fiesta +1.06.7 5. Ott Tanak (EST), Ford Fiesta +1.11.3 6. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris +1.29,9

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt