Andreas Mikkelsen vant Rally Australia, og sikret seg sin tredje strake VM-bronse.

 

Norges fremste rallyfører blir dermed stående igjen som vinner i sitt siste løp for Volkswagen Motorsport. 27-åringen legger ikke skjul på at det var mye følelser i bildet.

 

– Jeg har opplevd mye sammen med Volkswagen Motorsport, og det er trist å konstatere at dette var det siste løpet sammen med denne fantastiske gjengen. Det er trist å tenke på at dette var det siste løpet for Volkswagen Motorsport. Jeg kommer til å savne dette teamet, men det er godt å tenke på at vi avsluttet på denne måten, sier Andreas med en aldri så liten tåre i øyekroken.

 

 

Å avslutte VW Motorsport-eventyret med seier, var en perfekt avslutning for Andreas og kartleser Anders Jæger. Nærmest fra start til mål ledet de årets siste VM-runde, og Andreas sikret seg sin tredje seier i VM-sammenheng. Selv om han øynet et lite håp om å klare sølv i mesterskapet, kan han ikke været skuffet over sesongavslutningen.

 

–  Det har vært en perfekt avslutning på sesongen. Jeg hadde ingenting å tape. Jeg gjorde det jeg kunne for å vinne løpet, og lyktes med det. Jeg tar med meg at jeg kjørte fra de siste fire års verdensmester. Dessverre klarte jeg ikke å ta VM-sølv, men jeg kan likevel ikke være skuffet. Jeg ønsket å gi VW Motorsport en seier i det siste løpet, og det føles godt å ha lykkes det, sier Andreas.

 

Rally Australia 2016

1. A. Mikkelsen 2:46:05.7

2 .S. Ogier +14.9

3. T. Neuville +1:12.6

4. H. Paddon +1:26.7

5. D. Sordo +1:28.3

6. M. Østberg +1:41.5

7. O. Tanak +3:04.3

8. E. Lappi +7:32.3

9. J. Latvala +7:56.9

10. L. Bertelli +8:00.1

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt