StianMotorsport

Petter har avsluttet årets Svenske Rally med å sende ut pressemelding.

-Jeg er kjempefornøyd. Dette har gått helt etter planen. Jeg skulle til mål, og dit kom jeg, sa en smilende Petter Solberg da han kunne kjøre inn til 6.plass i Swedish Rally i dag. Petter beviste i helgen at han kan roe tempoet noe fra start, og satse maksimalt på å fullføre et VM-løp. Med sin 6.plass tok han ett poeng i fører-VM, samtidig som han kjørte inn fire VM-poeng til Subaru-teamet som den tredje beste av fabrikksførerne.

Det var en nervøs Petter Solberg som startet i årets andre VM-runde sammen med sin britiske kartleser Phil Mills i Karlstad på fredag. Etter tre brutte løp på grunn av avkjøringer, var Petter svært fokusert på å komme seg til mål i Sverige. Han skulle ikke ta unødige sjanser, men holde seg midt i veien. Det klarte Petter med glans. Han har stadig avansert under helgens løp, og kunne fort ha vært på en 4.plass om det ikke hadde vært for noen uheldige dekkvalg under siste dag.
-Det eneste jeg ville gjort annerledes om jeg skulle kjørt om igjen var å ta noen andre dekkvalg. Men det er lett å si i etterkant. Slik forholdene var i dag, med nysnø i veien er det vanskelig å velge rett. Det ble en total forandring av forholdene under løpet. Vi startet i 15 minusgrader med knallharde isete veier, og i dag var det rundt null grader og nysnø, sier Petter Solberg, som fikk mange oppløftende ord fra teamledelsen i Subaru denne helgen. Før siste fartsetappe i dag fikk han klar beskjed om å trygge sin posisjon, og ikke ta noen unødige sjanser, selv om han hadde bare 2,8 sekunder frem til Toni Gardemeister på 6.plass. Nå klarte ikke Petter å slå Gardemeister, men Tommi Mäkinen kjørte av veien og brøt, og dermed avanserte nordmannen allikevel til 6.plass. Gardemeister på sin side avsluttet forrykende og gikk forbi Francois Delecour og opp til 4.plass på den siste etappen.
-Jeg klarer selvfølgelig ikke la være å tenke på a jeg kunne ha passert både Gardemeister og Delecour med riktige dekk og en litt hardere satsing på siste etappe, men jeg er kjempefornøyd med sjetteplassen. Jeg har klart det jeg skulle i dette løpet, sier en lettet Petter Solberg som har hatt en enorm støtte fra tusenvis av norske tilskuere i de svenske skogene.
Finske Harri Rovanperä ble en noe overraskende vinner av helgens VM-løp. Hans første VM-seier noensinne, og i hans første løp for Peugeot. Thomas Rådström tok andreplass, foran Carlos Sainz.
Selv om Petter Solberg har vært gjennom tre anstrengende dager både fysisk og psykisk i Sverige blir det ikke mye hvile for den populære nordmannen. Allerede i morgen. Mandag, skal han være med på et PR-oppdrag for Subaru der han skal kjøre snøscooter. På kvelden er det intervju med japansk TV hjemme i Spydeberg, og på tirsdag reiser Petter Solberg til Canada for å være til stede under en bilutstilling. Neste VM-løp er om nøyaktig en måned i Portugal.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt